1. Inici
  2. /
  3. Consells per superar unes oposicions

Consells per superar unes oposicions

A continuació hi ha algunes dades que et poden ajudar de cara a superar unes oposicions, aquestes dades estan basades en la darrera resolució. La resolució acostuma a sortir a finals d’any, les oposicions solen ser a l’abril de l’any següent. Quan surti la resolució concreta ampliarem  i confirmarem el que exposem en aquesta pàgina Clica aquí per saber la previsió de places pels propers cursos. Tot el que no queda prou explícit en la resolució, el tribunal podrà interpretar i decidir. Aquestes decisions a vegades són diferents d’un tribunal a un altre.

Consells generals

  • Els nervis són mals companys de viatge, si penses fer alguna cosa per no tenir nervis aquell dia, millor ho provis abans. Si et vols prendre tres til·les, prova-ho abans. no sigui que t’adormis a mig examen
  • Un concurs-oposició no és un examen com els que segurament has fet fins ara. Com la paraula diu, és un concurs contra els teus opositors o opositores. No has d’assolir un nivell concret, has de ser millor que la resta.
  • Un 4 dins d’una escala d’1 a 10 en unes oposicions no és que només hagis fet el 40% correcte, sinó que no t’han seleccionat per a la propera fase.
  • Saber-se el temari va molt bé, evidentment, però és interessant que busquis exemples a internet de les diferents proves.
  • Qui corregeix unes oposicions són mestres i professorat que no disposen de gaire temps, per això és molt important la forma. Si una programació o un exercici de les oposicions no és prou explícit, net i ben presentat és probable que se’l mirin per sobre o ni tan sols se’l mirin, encara que el contingut sigui correcte o excel·lent.

Les instruccions del tribunal d’oposicions

Des del tribunal, pàgina web o/i des del taulell d’anuncis del centre on es fan les proves es poden donar moltes instruccions. Cal seguir-les. Una errada molt comuna és no acabar de llegir-les o pensar que s’han equivocat i seguir el nostre sentit comú. A vegades, hi ha instruccions que no entenem el perquè i potser no ens l’expliquen. Però encara que ens semblin incoherents, cal seguir-les. Una errada d’aquest tipus ens pot deixar d’entrada fora del concurs-oposició.

Consells per escriure un text

Consells de la UOC Guia lingüística de la UB Diccionari de l’educació, TERMCAT

Els terminis

Accés a tots els temaris

La normativa

Convocatòria oposicions 2017 (amb l’aplicació de l’article 155 del govern espanyol) Accés a la resolució

Les proves

HI ha dues proves, la primera està dividida en dues parts, una pràctica i una teòrica. I una segona prova on cal defensar la programació. Aquesta s’ha d’haver presentar en paper en el primer moment de l’examen de la primera prova.

Primera prova:

Aquesta prova és eliminatòria, això vol dir que si no la superes, no podràs passar a la fase següent. La primera part de la primera prova és de caire pràctic, posem un o més casos ficticis que hauries de programar i/o gestionar. Seria com fer petites parts de programació en situacions concretes. Compta el 70% de la prova. La segona part has de demostrar que et saps els temes, acostumen a sortir a l’atzar dos, tres o quatre boles, segons el número de temes, i tu has d’escollir el què desitgis. Compta el 30% de la prova. Cal obtenir un 5 de mitjana per superar aquesta prova, i com a mínim un 2,5 cada prova, tot i que, amb un 2,5 de la primera part i un 10 d el asegona no s’arriba al 5. Per comptar la mitjana ponderada: (Nota primera part x 7 + nota segona part x 3)/ 10 = Aquestes dues proves s’acostumen a fer en un sol dia, dissabte, matí i tarda. Accés a les proves A de les oposicions del 2018, convocades el 2017

Segona prova:

La segona prova consta en la defensa de la programació presentada prèviament. Aquesta programació ha de constar màxim 60 pàgines, i com a mínim 6 unitats didàctiques. Alguna d’aquestes et tocarà defensar de forma oral. La lletra no pot ser més petita que 12, i dins dels quadres, de 9. Hi podem haver annexos, però han d’estar ben senyalitzats com a tal.

Escola inclusiva

Cal haver-se mirat el decret d’escola inclusiva i introduir alguns aspectes a la nostra programació i en l’exercici de la primera part de la primera prova. Accés al decret

Els nostres cursos

Nosaltres no tenim cursos per a preparar les oposicions, però alguns cursos et poden servir de cara confeccionar la programació: CURSOS PER SUPERAR OPOSICIONS A més tenim aquests cursos que et poden ajudar: 09 COM PROGRAMAR LES COMPETÈNCIES DIGITALS 22 PROGRAMEM A PARTIR DE LES COMPETÈNCIES 67 PROGRAMACIÓ A EDUCACIÓ INFANTIL A PARTIR DE LES CAPACITATS 73 PROGRAMACIÓ A FORMACIÓ PROFESSIONAL