Consells per superar unes oposicions

A continuació hi ha algunes dades que et poden ajudar de cara a superar unes oposicions, aquestes dades estan basades en la darrera resolució.

Clica aquí per saber informació dels nostres cursos.

Tot el que no queda prou explícit en la resolució, el tribunal podrà interpretar i decidir. Aquestes decisions a vegades són diferents d’un tribunal a un altre.

Consells generals

  • Els nervis són mals companys de viatge, si penses fer alguna cosa per no tenir nervis aquell dia, millor ho provis abans. Si et vols prendre tres til·les, prova-ho abans, no sigui que t’adormis a mig examen.
  • Un concurs-oposició no és un examen com els que segurament has fet fins ara. Com la paraula diu, és un concurs contra els teus opositors o opositores. No has d’assolir un nivell concret, has de ser millor que la resta.
  • Un 4 dins d’una escala d’1 a 10 en unes oposicions no és que només hagis fet el 40% correcte, sinó que no t’han seleccionat per a la propera fase.
  • Saber-se el temari va molt bé, evidentment, però és interessant que busquis exemples a internet de les diferents proves.
  • Qui corregeix unes oposicions són mestres i professorat que no disposen de gaire temps, per això és molt important la forma. Si una programació o un exercici de les oposicions no és prou explícit, net i ben presentat és probable que se’l mirin per sobre o ni tan sols se’l mirin, encara que el contingut sigui correcte o excel·lent.

Les instruccions del tribunal d’oposicions

Des del tribunal, pàgina web o/i des del taulell d’anuncis del centre on es fan les proves es poden donar moltes instruccions.
Cal seguir-les.
Una errada molt comuna és no acabar de llegir-les o pensar que s’han equivocat i seguir el nostre sentit comú.
A vegades, hi ha instruccions que no entenem el perquè i potser no ens l’expliquen. Però encara que ens semblin incoherents, cal seguir-les. Una errada d’aquest tipus ens pot deixar d’entrada fora del concurs-oposició.

Consells per escriure un text

Consells de la UOC

Guia lingüística de la UB

Diccionari de l’educació, TERMCAT

Els temaris

Accés a tots els temaris


Escola inclusiva

Cal haver-se mirat el decret d’escola inclusiva i introduir alguns aspectes a la nostra programació i en l’exercici de la primera part de la primera prova.

Accés al decret

Els nostres cursos

Nosaltres no tenim cursos per a preparar les oposicions, però alguns cursos et poden servir de cara confeccionar la programació:

CURSOS PER SUPERAR OPOSICIONS

A més tenim aquests cursos que et poden ajudar:

09 COM PROGRAMAR LES COMPETÈNCIES DIGITALS

22 PROGRAMEM A PARTIR DE LES COMPETÈNCIES

67 PROGRAMACIÓ A EDUCACIÓ INFANTIL A PARTIR DE LES CAPACITATS

73 PROGRAMACIÓ A FORMACIÓ PROFESSIONAL

Cursos reconeguts per a docents

Tenim més de 200 cursos que formen part del pla de formació permanent del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
CURSOS D'IDIOMES

Cursos d'idiomes per a tots els públics

Si tens més de 16 anys i vols aprendre o aprofundir l’aprenentatge d’un idioma, pots estudiar-lo amb nosaltres en línia; on vulguis i quan vulguis.

Cursos gratuïts per a empreses

Des d’AprènOnline podeu gaudir de cursos gratuïts subvencionats per FUNDAE.