Comunicat d'AprènOline, cronologia dels fets

Problemes amb la certifcació de les competències digitals docents amb els nostres cursos d'abril a juny de 2023.

  • El 29 de novembre de 2022 ens van convocar a una reunió al Departament d’Educació per parlar de les competències Digitals Docents, si d’aquesta reunió hi va haver una acta, a nosaltres no ens ha arribat.

  • Ens van explicar el que eren les CDD, i les demandes europees sobre el nivell A1 i el nivell A2.

  • Ens van suggerir que féssim cursos al respecte, fins i tot del nivell B1. Sobre aquest nivell calia acreditar 30 hores de docència informàtica a través d’un certificat de direcció o inspecció. Com que nosaltres, com entitat privada, no podíem sol·licitar aquests tipus de certificats vam proposar com a tasca entregar el certificat al Departament.

  • Ens van animar a fer aquests cursos, nosaltres no els hauríem fet, ja que en aquell moment desconeixíem el tema, i menys gratuïts, ja que som una entitat privada.

  • També ens van animar a fer-los gratuïts, ja que des d’Europa, amb els fons de Next-Generation, es cobriren totes les despeses. Ens van dir que a finals d’abril estaria resolta la subvenció.

  • Vam ser 5 formadors que vam començar a escriure els cursos, això van suposar una mitjana de més de 60 hores/formador.

  • L’11 de març de 2023 vam entregar la sol·licitud de subvenció, amb el codi 6H3BYB52L,

  • A l’abril, una mica agosarats, vam començar a oferir els cursos A1 i A2, el maig i juny, el B1. Gratuïts. Van ser més de 500 alumnes, incalculables les hores de tutorització, però és obvi que van ser moltes

  •  El 23 de juny no va ser fins al 23 de juny que ens van denegar la subvenció, suspesa amb un 4,9. No ens van respondre quan vam demanar la raó.

  • Nosaltres vam deixar d’oferir els cursos de forma immediata, vam haver de demanar un crèdit per pagar als formadors.

  • En cap moment vam dubtar que un curs reconegut pel Departament d’Educació amb un títol concret no acrediti el que diu el mateix títol. Fins i tot, ens vam atrevir a assegurar que no calia fer el curs dels centres, tal com ens havien dit.

  • Quan vam demanar explicacions, només ens van dir que el codi de les activitats començava amb RECF, i no en RECD.

A vegades, en els departaments amb tant de personal hi ha mals entesos, tots som humans, i és obvi, que vam ser víctimes d’un malentès.

Des d’aquí demanem les més sinceres disculpes a totes les persones afectades. 

Nosaltres només hem pecat d’ingenuïtat, hem perdut hores, diners i la nostra imatge ha estat perjudicada.

Si trobéssim alguna solució, que estem gestionant, no dubteu que us avisaríem.

Per part nostra, demanar-vos disculpes. I moltes gràcies per la vostra compressió.

Equip d’AprenOnline

 

Hem consultat la normativa i ens sembla que hi ha una possible solució, tot i que no podem posar la mà al foc, perquè l’haguéssim posat l’abril del 2023 i ens haguéssim cremat.

Cursos reconeguts per a docents

Tenim més de 200 cursos que formen part del pla de formació permanent del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
CURSOS D'IDIOMES

Cursos d'idiomes per a tots els públics

Si tens més de 16 anys i vols aprendre o aprofundir l’aprenentatge d’un idioma, pots estudiar-lo amb nosaltres en línia; on vulguis i quan vulguis.

Cursos gratuïts per a empreses

Des d’AprènOnline podeu gaudir de cursos gratuïts subvencionats per FUNDAE.