Com es calculen les hores que dura un curs online?

Les hores d’un curs online són orientatives. Una persona ho pot fer en 15 hores i una altra en 50.

De què depèn?

De l’ordinador i de la connexió.

  • Amb un ordinador amb molta velocitat i amb facilitat de connexió facilitarà la feina i reduirà el temps.
  • Si una persona fa 3 torns de 10 hores, només obrirà i tancarà l’ordinador i el programa 3 vegades. Si una persona ho fa amb espais de 30 minuts, haurà d’obrir l’ordinador i el programa unes 60 vegades, amb el temps que això comporta.

De la persona:

  • La capacitat inicial dels participants; a més nivell inicial i més coneixement del tema i més rapidesa.
  • Els hàbits informàtics, si una persona té bons hàbits informàtics, anirà més ràpid. Per exemple, si algú no desa el document fins a finalitzar-lo té més possibilitats de perdre’l que una persona que cada x temps el desa.

Com es compara amb un curs presencial?

Un curs presencial de 30 hores, tothom fa 30 hores, però el nivell final obtingut no serà ni de bon tros el mateix per a tots els participants

Un curs online de 30 hores, no tothom ho fa en 30 hores, però el nivell final s’assembla molt entre uns i altres.

En un curs presencial compta dins les 30 hores: les presentacions inicials, les engegades d’ordinadors, les apagades, les anècdotes que aturen les classes, les estones d’espera quan un company té problemes, si se’n va la corrent i es perd tot, …

Tot això també passa en un curs online, però no es comptabilitza en hores.

Quants cursos puc fer en una sola edició?

Cadascú sap el temps de què disposa per a fer cursos. Nosaltres aconsellem fins a 4 cursos. El Departament no posa límits, cada associació aconsella el que creu millor.

Puc fer el curs de cop, en una setmana?

Dins de cada curs hi ha un calendari, on es van obrint la teoria i les tasques a presentar de forma periòdica; cada setmana en totes les edicions excepte a l’estiu, on els cursos són intensius i cada 4 dies obrim un tema nou.

El calendari és una proposta, el curs es pot fer al ritme que un desitgi, respectant sempre l’inici i el final. Així per exemple, a l’escola d’estiu no es pot fer cap exercici abans del dia 1, ni cap després del dia 22 de juliol.

Si una persona vol fer el curs durant la primera setmana, un cop ho hagi parlat amb la persona formadora, s’obriran tots els temes. I si ho vol fer al final, avisarà a la persona formadora perquè no tanqui cap tema.

La persona formadora anirà corregint al ritme que jo faci els treballs?

No, nosaltres seguim en calendari proposat, si una persona fa el curs molt ràpid, és probable que les correccions no siguin com voldria. En teoria, cada persona formadora corregeix totes les tasques un cop acabat el plaç per entregar-les.

Si acabo abans tindré el certificat abans?

No. Cada curs va en una acta, i a cada acta hi va tot l’alumnat. Les actes les elaborem després d’uns dies finalitzat el curs.

On puc llegir la normativa?

L’enllaç següent hi ha la normativa per a cursos reconeguts pel Departament d’Enseyament.

Enllaç a l’ORDRE ENS/248/2012, de 20 d’agost,

Cursos reconeguts per a docents

Tenim més de 200 cursos que formen part del pla de formació permanent del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
CURSOS D'IDIOMES

Cursos d'idiomes per a tots els públics

Si tens més de 16 anys i vols aprendre o aprofundir l’aprenentatge d’un idioma, pots estudiar-lo amb nosaltres en línia; on vulguis i quan vulguis.

Cursos gratuïts per a empreses

Des d’AprènOnline podeu gaudir de cursos gratuïts subvencionats per FUNDAE.