1. Home
 2. /
 3. Decàleg de la bona...

Decàleg de la bona docència

 1. No castiguem mai en públic, a vegades castiguem a una criatura o no tanta criatura a l’aula perquè serveixi d’exemple a la resta. Però la víctima, tant si és culpable que se’l castiga com si no, haurà perdut tot el respecte vers nosaltres.
 2. Felicitem sempre en públic, de què serveix fer les coses ben fetes si no hi ha un reconeixement social. Haurem guanyat en respecte.
 3. No amenacem si no som capaços d’aplicar l’amenaça. A vegades ens pensem que l’amenaça solucionarà el tema que tenim entre mans, i no és així i no és possible o no ens atrevim a aplicar l’amenaça.
 4. Abans d’aplicar una amenaça pensem bé les conseqüències. A vegades, apliquem un càstig, i no se soluciona i hem d’anar més lluny, i potser ens crea un problema.
 5. La o el millor docent és qui explica i treballa el que té programat i tothom supera els objectius. És molt corrent trobar docents que es vanaglorien de les poques persones que han superat un examen que ha fet. (Sense comentaris).
 6. Els i les docents treballen amb i per l’alumnat, no contra l’alumnat. A vegades veiem docents que busquen alguna errada d’algun/a alumne/a per poder-lo castigar, sense que suposi cap benefici per la persona en qüestió,
 7. Un docent mai ha d’actuar sota venjança. Se suposa que som persones adultes, i qui tenim al davant són persones en desenvolupament. Sempre hem d’estar al seu servei.
 8. Mai s’ha de dir un NO a un/a alumne/a si no és prou justificat. Els docents estem al servei de l’alumnat, i sempre hem d’escoltar i mirar de comprendre el que ens demanen, hem de mirar de posar-nos al seu lloc, amb tota la motxilla emocional que porten alguns/es.
 9. Assertivitat, ni el llenguatge autoritari ens farà aconseguir respecte, en tot cas, por, ni el llenguatge massa passiu.
 10. Respecte. Sempre que un/a docent respecta el seu alumnat, aquest li correspon amb el mateix respecte.

Cursos reconeguts

Reconeixement: totes les nostres activitats estan reconegudes pel Departament.
Subvenció: Alguns cursos de les escoles d’estiu estan subvencionats pel Departament.
Premi AprènOnline

A les millors activitats didàctiques

Col·laboracions

Per veure les entitats que col·laboren amb nosaltres, clica aquí.