Alumnat onine

 

En els darrers anys, la formació online està guanyat espai amb una creixent participació. I cada vegada, seran més les persones que optaran per aquest tipus de formació.

Per una banda hi ha una necessitat d’actualització personal  molt alta. El món canvia a una velocitat que a vegades costa atrapar. Abans, una persona es formava per un ofici i el realitzava exactament igual durant tota la seva vida laboral. Avui en dia això és impensable. És més, aquelles professions que volen seguir igual ho fan com a tret diferencial i d’autenticitat, no per la manca de tecnologia que pugui millorar la quantitat final del producte.

Cada vegada més, la gent li agrada canviar i tenir varis oficis. I quanta més formació té una persona més possibilitat de triar té.

També cal conciliar la vida familiar amb la feina i la formació, fet gairebé impossible si ho vols quadrar amb una formació presencial. Aquesta t’obliga a un horari i lloc concret, i potser lluny de casa.

I, per finalitzar, la formació online té cada vegada més, una oferta ampliadíssima.

I a tot això li podem afegir com han millorat les relacions online. A part del full escrit, ja sigui per aprendre o bé per presentar les tasques, tenim imatges, filmets, xats, qüestionaris, ….

I com és doncs la persona que decideix fer un curs online? Doncs és una persona sola, davant de l’ordinador, intentant aprendre o entendre alguna cosa nova, ja sigui per interès o per obligació.

No gaudeix d’un “bon dia” de la persona formadora, ni tan sols sap on és ni com és. Tampoc sap el seu ritme és l’adequat, massa bo o massa lent, … no es pot comparar o consolar amb la resta de companys i companyes, …

Les paraules i missatges de les persones formadores acostumen anar acompanyades d’un somriure.

Les persones de l’equip d’AprènOnline som conscients d’aquesta soledat, incertesa, i a vegades, l’auto-decepció perquè no surt el que esperava o per no desar bé la tasca, tot perdut.

Per això, la gent d’AprènOnline, mirem d’estar a l’alçada.  Els nostres missatges escrits o gravats són prou explícits per substituir el llenguatge no verbal que acompanya la formació presencial, i per una altra banda intentem respondre el més aviat possible.

Davant dels problemes que pugui tenir una alumna, mirem de donar diferents respostes fins a solucionar-los tots.

I aquelles persones que fan amb nosaltres el primer curs online, les acompanyem, ja sigui amb missatges, i fins i tot amb filmets individualitzats, fins que se senten còmodes realitzant el curs.